Marc Coucke, voorzitter van RSC Anderlecht, en trainer Hein Vanhaezebrouck tijdens een open training van de club op 14 april 2018 in Neerpede

| Marc Coucke voorzitter van RSC Anderlecht en trainer Hein Vanhaezebrouck tijdens een open training van de club op 14 april 2018 in Neerpede.

Marc Coucke wil eigen voetbalstadion in Neerpede

© BRUZZ
17/04/2018

Anderlechtvoorzitter en ondernemer Marc Coucke wil zelf een nieuw stadion bouwen. In het VRT-reportageprogramma Pano herhaalt hij zijn oude wens om een nieuwe thuis voor zijn RSC Anderlecht neer te poten in Neerpede, vlakbij het huidige trainingscentrum van de club.

De kans dat RSC Anderlecht in het Eurostadion op de Heizel zal spelen, slinkt zienderogen. Marc Coucke, de voorzitter van de club, ziet eerder heil in een nieuw stadion op Neerpede. En hij zal het zelf financieren.

Dat zegt hij in het reportageprogramma Pano, dat woensdagavond een uitzending aan de man wijdt. Naast het huidige trainingscentrum van de club, kan volgens Coucke een stadion komen voor 30.000 toeschouwers. De ondernemer zou het gebouw zelf bouwen, financieren en uitbaten.

Groene long

Het Neerpede-dossier circuleert al langer. Het gemeentebestuur van Anderlecht is niet per sé tegen een stadion in Anderlecht, zo blijft de club thuis, maar is niet zeker of Neerpede wel de geschikte locatie is.

Het gemeentebestuur wil Neerpede namelijk behouden als groene long, zei Anderlechts eerste schepen Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) daarover bij BRUZZ.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Eurostadion , Marc Coucke , Neerpede , Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni