Dit zijn de eerste beelden van het Lotto Park

TD
© BRUZZ
09/07/2019
Updated: 12/07/2019 14.36u

Het nieuwe Lotto Park

Het stadion van voetbalclub Anderlecht krijgt een nieuwe naam. Het Constant Vanden Stockstadion verandert in het Lotto Park, enkele dagen geleden wou de club dat nog niet bevestigen. De banners die dinsdagochtend opgehangen werden, werden toen snel weer weggehaald.

De naamsverandering stond in de sterren geschreven. Marc Coucke, de huidige manager van de club, wilde schoon schip maken bij RSC Anderlecht en koos eerder al voor een nieuwe (sportieve) start. En daar hoort ook een nieuw stadion bij. Of althans, een nieuwe naam voor de oude thuishaven.

Het Constant Vanden Stockstadion, genoemd naar de oude eigenaar van de club, wordt het Lotto Park, genoemd naar de huidige hoofdsponsor van paars-wit. Het was de krant La Capitale die een kiekje kon nemen van de nieuwe banners. Daarmee verdwijnt de naam van een klepper uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Onder de leiding van Constant Vanden Stock kende Anderlecht zijn gloriejaren.

Geklungel

De voetbalclub is onder de leiding van Marc Coucke op zoek naar een nieuwe glorieperiode. Met de naamsverandering van het stadion lijkt het nieuwe management de pagina van het oude Anderlecht definitief te hebben omgeslagen.

Eerder deze week circuleerden op sociale media al foto's met de nieuwe banner 'Lotto Park' aan de voorzijde van het stadion. Even later werd de naam afgedekt. De Nationale Loterij is sinds vorig seizoen één van de hoofdsponsors van Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSCA , Constant Vanden Stock , Constant Vanden Stockstadion , lotto park

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni