| Het Constant Vanden Stockstadion aan de Theo Verbeecklaan

RSCA sluit akkoord met Lotto, maar stadion wordt (nog) niet hernoemd

© Belga
20/09/2018

RSC Anderlecht en de Nationale Loterij hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor de komende vijf jaar. Een naamsverandering van het Constant Vanden Stockstadion is geen prioriteit, benadrukte Lotto donderdag. De financiële details van de deal werden niet prijsgegeven.

De overeenkomst start vanaf dit seizoen. Lotto zal - voornamelijk in de marge van wedstrijden - evenementen organiseren voor de fans.

"Het partnerschap brengt twee niet uit de Belgische samenleving weg te denken acteurs samen", onderlijnde de Nationale Loterij. Lotto werkte al samen met Sporting Charleroi, Club Brugge en de Belgische voetbalbond.

De Nationale Loterij wil via haar partnerschap "de nabijheid bij haar klanten en haar aanwezigheid 'in het veld' vergroten". Het overheidsbedrijf herinvesteerde vorig jaar 320 miljoen euro in ons land, vooral via het subsidiëren van culturele, sportieve en weldadigheidsevenementen.

De Nationale Loterij is ook aanwezig in het wielrennen (Lotto Soudal), basketbal (EuroMillions Basket League) en volleybal (EuroMillions Volley League). De Nationale Loterij benadrukte dat een eventuele naamsverandering van het Constant Vanden Stockstadion "zeker niet voor meteen" is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Constant Vanden Stockstadion , Lotto , RSC Anderlecht , Nationale Loterij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni