| De 23-jarige Brusselaar ondertekende afgelopen zomer een miljoenencontract bij de Phoenix Suns, maar werd overgenomen door Portland Trail Blazers.

Basketbalspeler Toumani Camara dan toch geen NBA-ploegmaat van Kevin Durant

© Belga
29/09/2023

Toumani Camara is overgestapt van Phoenix naar Portland in de National Basketball Association. De 23-jarige basketspeler uit Brussel tekende een miljoenendeal met de club van Kevin Durant, maar die ruilde hem tegen sterspeler Damian Lillard. Camara noemt de ruil 'onverwacht'. Toch kijkt hij ernaar uit te starten in zijn nieuwe team, Trail Blazers.

"Ik ben dankbaar te kunnen zeggen dat ik in de NBA zit, onverwachte zaken horen bij de job waarvoor ik getekend heb. Ik zal de Suns-organisatie altijd dankbaar zijn dat ze mij hebben gedraft. Nu kijk ik uit naar de overstap naar mijn nieuwe team en om iedereen te ontmoeten", zegt Camara in een reactie op X, het vroegere Twitter.

Camara ondertekende deze zomer een contract voor vier jaar bij Phoenix, dat hem bij de draft in 52e positie had gekozen. Maar de forward, die indruk maakte tijdens de NBA Summer League, zal komend seizoen niet voor de Suns spelen.

De 2,03 meter grote Belg wordt immers betrokken bij een grootschalige ruildeal rond Damian Lillard. De zevenvoudig All-Star verlaat na elf jaar Portland en wordt bij Milwaukee Bucks teamgenoot van de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo. Het nieuwe NBA-seizoen schiet op 24 oktober uit de startblokken. Denver is titelverdediger.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni