Bekijk de zes goals van Union tegen Club NXT

Maarten Verdoodt
© BRUZZ
25/10/2020
Updated: 25/10/2020 19.11u

De fans moesten thuisblijven, maar de spelers van Union hebben hen dan maar via het beeldscherm verwend met een 6-0 zege tegen Club NXT. De beloftenploeg van Club Brugge werd in de tweede helft weggespeeld, al misten ze bij een 1-0 stand wel nog een strafschop. L'USG komt minstens voor even aan de leiding in 1B.

In een desolaat, want zonder fans, maar wel in prachtige herfstkleuren getooide Mariënstadion was de eerste kans voor thuisspeler Fixelles. Zijn schot ging een meter of twee naast.

De jongelingen van Club Brugge begonnen niet slecht, maar bij een snel genomen vrije trap van Lapoussin profiteerde Vanzeir van wankel verdedigen bij Club.

Geblokte Duitser

Pocketspits Vanzeir, opportunistisch als hij is, knalde meteen de 1-0 onder Shilton in doel. Op dat moment z'n vijfde van het seizoen, dat waren er nog maar negen minder dan de ongenaakbare topschutter Mikautadze van Seraing.

Na een vloeiende actie van de Unionisten bracht Teuma Undav in stelling, maar het schot van de geblokte Duitser werd afgeblokt.

LEEG_DUDENPARK_UNION

| Het desolate, want zonder fans, maar wel in prachtige herfstkleuren getooide Mariënstadion.

Aan de overkant floot scheids Geldhof, na enige aarzeling, een strafschop voor Club NXT. Geen nood voor al wat geel-blauw is, want Luxemburgs international en doelman Moris dook gestrekt de hoek in en pareerde de elfmeter van Van Den Keybus.

Zin voor precisie

De overbuur van de Luxemburger is een Belg en heet Shilton, en dat is ook een goede. De Club-doelman hield Sigurdarsson tot tweemaal toe van de 2-0.

Uitstel van executie bleek dat, want de tweede ging tegen de touwen na de combo Lapoussin-Sigurdarsson en uiteindelijk Undav. Die nette zijn eerste competitiegoal en streelde de bal met zin voor precisie in de winkelhaak, en pleine lucarne.

VANZEIER_UNION_SAINT_GILLOISE_VS_CLUB_NXT

| Vanzeir maakte een hattrick en zit nu aan zeven competitiegoals.

In de tweede helft gingen de lichten aan in het Dudepark, winteruur weet u. En als de winter eraan komt, dan is het aan de Scandinaviërs. En verdediger Jonas Bager da’s Deense degelijkheid met ferme sprongkracht. Hij kopte de 3-0 in doel.

'Mais oui!’

Vanzeir maakte al snel de 4-0, hij buitte een slechte terugspeelbal uit. Geslepen en opportunistisch dus. ’Mais oui!’, galmde de schreeuw van trainer Felice Mazzu door het Dudenpark.

De veer bij de bezoekers was gebroken, al miste Union kans op niet te missen kans. Undav legde zijn tweede van de namiddag nog binnen voor de 5-0, en dan was het uitspelen.

Vanzeir zorgde nog voor de 6-0 vanop de stip. Voor wie goed meegeteld heeft, dat is nog zeven goals te gaan in de inhaalrace op topschutter Mikautadze. Dat is werk voor volgende week, dan trekt Union naar Westerlo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Vorst, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni