Union is heer en meester op het Lisp

Thijs Roelen
© BRUZZ
18/10/2020

Het begint te draaien bij Union Saint-Gilloise. De ploeg van trainer Félice Mazzu kende op het Lisp geen enkel probleem met laagvlieger Lierse. Zonder zich al te zwaar in te spannen, hielden twee doelpunten l’Union in het spoor van leider Seraing.
Door technische problemen kunnen we u de samenvatting voorlopig enkel in het Frans aanbieden. Onze excuses.

Lierse kwam er totaal niet aan te pas in de eerste helft tegen een oppermachtig Union St. Gilloise. De ploeg van Mazzu, in een offensieve 3-4-3-formatie zonder de niet fitte Casper Nielsen en ook nog altijd zonder Marcel Mehlem, drukte de thuisploeg vanaf het eerste fluitsignaal in Lier achteruit. Schoten van Aron Sigurdarson, Teddy Teuma en Deniz Undav, allemaal in de eerste tien minuten, leverden nog geen goals op, maar toonden wel duidelijk de aanvallende intenties.

Een droge knal van aanvoerder Teuma na 20 minuten hielp Union wel aan de verdiende voorsprong. De bal plofte in het midden van het doel achter Bernd Brugmans. Niet veel later had Undav al de 2-0 op zijn schoen, maar zijn inzet alleen voor doel vloog over en naast.

Diezelfde Undav stuurde Dante Vanzeir na 35 minuten spelen alleen op Brugmans af. Vanzeir drukte er eenvoudig af voor zijn vierde van het seizoen en de 0-2. Union op rozen.

Op de automatische piloot

Na de pauze leek Union op hetzelfde elan verder te willen spelen, met Teuma die al in de eerste minuut vrij voor het Lierse-doel opdook. Afleggen bleek niet de juiste beslissing te zijn. Een inzet van Loïc Lapoussin een paar minuten later, na een kaats met Vanzeir, kon nog gestopt worden door de voeten van de naar een andere hoek duikende Brugmans.

Tot zover het bij vlagen flitsende Union. De ploeg en het spel zakten daarna wat in, zonder echt in grote problemen te komen. Doelman Anthony Moris dwong Christian Burgess tot een overtreding en gele kaart nadat hij onnodig ver uit zijn doel gekomen was. Zijn eerste redding hoefde hij pas na 64 minuten te verrichten.

Zonder zich veel in te spannen, had de score nog hoger kunnen uitvallen wanneer Brighton Labeau op aangeven van de zeer bedrijvige Undav wel had afgedrukt. Labeau wist Brugmans echter niet te passeren.

De 0-2 tegen een zeer matig Lierse was terecht en overtuigend, maar ook niet meer dan dat. Union blijft zo in het spoor van leider Seraing, die eerder in extremis RDWM wist te verslaan. In theorie kan ook Westerlo, waar de Corona-uitbraak eindelijk onder controle is, nog op gelijke hoogte met Seraing komen, als het de drie inhaalwedstrijden wint. Volgende week komt Club NXT naar het Dudenpark.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Saint-Gillis Union

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni