Union wervelt in slotfase over Heist en bekert verder

© Belga
| De Union-spelers vieren de 1-0 van Sigurdarson.

Eerste nationaler Heist hield het lang spannend tegen Union, maar l'USG scoorde drie keer in de laatste tien minuten, wint met 4-0 en gaat zo opnieuw naar de zestiende finales van de Croky Cup.

De bekercompetitie Croky Cup, vijfde ronde, maar een aperitief was niet voorhanden in het Dudenpark. De club besloot geen bier meer te schenken aan de fans, nadat die naar verluidt de coronamaatregelen in het stadion vorige week aan hun laars lapten.

Bier of geen bier, de eerste kans van de wedstrijd kwam er al na drie minuten. Union-spits Brighton Labeau haalde uit en goalie Verbist ging goed plat.

Icelandair Sigurdarson

Diezelfde Verbist had toch nog vettige handjes van de Croky-chips, want hij ging nadien aan het grabbelen bij een vrije trap van Sigurdarson, dat leverde net geen goal op voor Union.

Union domineerde, zoals dat ook hoort tegen een ploeg die een reeks lager speelt. De Frans-IJslandse tandem Lapoussin-Sigurdarson deed Heist geregeld naar adem happen.

ICELANDAIR_SIGURDARSON_UNION
© Belga
| Icelandair Sigurdarson, al zwevend naar de openingsgoal.

Na een typisch slepende actie van ‘Lapouss’ en een perfecte voorzet van Jordanov, was het Sigurdarson die zich even Icelandair waande. Al zwevend knalde hij de 1-0 in één tijd voorbij de doelman.

Plat water

Heist dreigde twee keer via Mylan Carrasco, de broer van die ene die vanavond met de Rode Duivels in actie komt. Maar zijn schoten gingen naast en over. Hopelijk doet Yannick het straks beter op Wembley, in het Dudenpark stond het 1-0 bij de rust.

De tweede helft had veel minder om het lijf. Nog steeds geen bier of chips van de sponsor, het spel was plat water (de enige drank die trouwens te verkrijgen was in het stadion).

UNDAV_UNION
© Belga
| 2-0. Eindelijk kon Undav zijn eerste voor Union tegen de touwen koppen.

Labeau ontsnapte rond het uur aan de uitsluiting. Hij ging te hard door op Heist-kapitein Webers. Labeau werd door trainer Mazzu meteen van het veld gehaald, pocketspits Deniz Undav mocht zijn opwachting maken.

Duits-Turkse tank

En hij zocht meteen naarstig zijn eerste goal voor l’USG. Een afgeweken vrije trap ging over, tien minuten voor tijd was ’t wel raak. De Duits-Turkse tank stuurde Jordanov zelf diep en de rechtsachter leverde weer een knappe assist af. Undav kopte raak. Eindelijk zijn eerste.

De ban was gebroken bij Heist, na een strafschopfout op Sigurdarson mocht Vanzeir de 3-0 maken vanop de stip.

En alsof dat nog niet genoeg was schudde 'Lapouss' nog eens een kanonskogel uit zijn sloffen. 4-0 werd het dus. Voor Heist een te zware einduitslag, voor Union betekent het extra vertrouwen voor het vervolg van het seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?