Belgacom haakt af als hoofdsponsor Memorial

© brusselnieuws.be
09/12/2013

De Memorial Van Damme kan niet meer rekenen op Belgacom als hoofdsponsor. Het telecombedrijf wil zich toespitsen op wielrennen en voetbal. "Door de hype rond de Rode Duivels wil iedereen op die kar springen en wordt het moeilijk voor andere sporten", reageert Meert.

De organisatie van de Memorial zou nog gesprekken voeren met een drietal mogelijke sponsors. Die zijn nodig om het gat dat hoofdsponsor Belgacom nalaat, op te vullen, zo schrijft Le Soir. Het telecombedrijf blijft de Memorial wel sponsoren, maar het gaat voortaan om een klein bedrag. Over bedragen wil Belgacom liever niet communiceren.

Ondertussen bevestigt organisator Wilfried Meert aan FM Brussel dat er naar een nieuwe sponsor gezocht moet worden. "Door de hype rond de Rode Duivels wil iedereen op die kar springen en wordt het moeilijk voor andere sporten", aldus Meert. "Maar niet iedereen kan sponsor worden van de voetbalbond, dus hopen we dat er nog bedrijven overblijven die een op en top Belgisch evenement zoals de Memorial willen steunen."

In maart van dit jaar was er nog een rel over een mogelijke naamsverandering van de Memorial. Die zou voortaan 'Belgacom Memorial' heten en de naam Ivo Van Damme laten vallen. Na hevig publiek protest, werd er voor het compromis 'Belgacom Memorial Ivo Van Damme' gekozen.

De voorbije maanden kwam de Memorial vooral in het nieuws door de perikelen over het nieuwe nationale stadion. Dat zal geen atletiekpiste hebben. De Memorial zou wel in het Koning Boudewijnstadion mogen blijven tot er een nieuwe atletieklocatie is gevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni