Belgian Cats worden gehuldigd op Grote Markt na overwinning in EK-finale

© Belga
26/06/2023

De Belgian Cats worden dinsdagavond gehuldigd op de Grote Markt in Brussel. Dat heeft de Stad Brussel maandag bekendgemaakt.

De Belgische basketbalvrouwen schreven zondag geschiedenis door zich tot Europees kampioen te kronen. In de finale in de Sloveense hoofdstad Ljubljana haalden ze het met 58-64 van Spanje.

"De Belgian Cats hebben ons land trots gemaakt met hun overwinning", klinkt het in een persbericht. "Daarom worden ze door de Stad Brussel verwelkomd op het balkon van het stadhuis en op de Grote Markt door hun fans! Alle fans van de Belgian Cats zijn welkom om 18u30 om deze belangrijke gebeurtenis in de Belgische sport te vieren."

Dinsdag worden de Cats vanaf 18u15 verwelkomd op het kabinet van burgemeester Philippe Close, vergezeld door Benoit Hellings, schepen van Sport. Vanaf 18u30 zal een dj de menigte opwarmen op de Grote Markt.

Ook de Belgian Lions 3x3, die zilver behaalden op de Europese Spelen in Polen, worden geërd. Zij verschijnen om 19u10 op het balkon van het stadhuis. Vijf minuten later is het de beurt aan de Cats.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni