Belgian Cheetahs met Cynthia Bolingo stranden op vijfde plaats

© Photonews

De Belgische aflossingsploeg in de 4x400 meter bij de vrouwen is zondagavond in 3:32.46 op de vijfde plaats geëindigd op het EK indooratletiek in het Schotse Glasgow.

De Belgische atletes kwam nooit in aanmerking voor de medailles. De Brusselse Cynthia Bolingo verzeilde meteen achterin het pak en daar konden achtereenvolgens Hanne Claes, Margo Van Puyvelde en slotloopster Camille Laus geen verandering meer in brengen.

Polen kaapte in 3:28.77 het goud weg, voor Groot-Brittannië en Noord-Ierland (3:29.55), en Italië (3:31.90). Frankrijk eindigde in 3:32.12 nog net voor België op de vierde plaats. De 3:32.46 die de Cheetahs neerzetten in Glasgow was de eerste tijd die de Belgische vrouwenaflossingsploeg indoor liet noteren en is daarmee de referentietijd voor de toekomst.

Op het EK outdoor van vorig jaar in Berlijn eindigden de Cheetahs op de vierde plaats. Justien Grilliet was toen de vervangster van de geblesseerde Van Puyvelde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?