| Bolingo liep de 400 meter in 52 seconden 37 hondersten. Ze brak zo, na haar prestatie in de reeksen, twee keer in één dag het Belgisch record.

De Brusselse Cynthia Bolingo blijft indruk maken op het EK indooratletiek in Glasgow. Met een nieuw Belgisch record won ze haar halve finale op de 400 meter. Ze deed 23 honderdsten van het record dat ze vanmorgen liep in de reeksen. Met een tijd van 52"37 was ze te snel voor de Nederlandse Lisanne de Witte. De finale van de 400 meter is zaterdagavond.

Het zijn hoogdagen voor Cynthia Bolingo. De Brusselse liep vorige week het Belgisch record van de tabellen, deed dat vanmorgen op het EK opnieuw en 's avonds deed ze dat kunststukje nog eens over in de halve finale.

Bolingo wist vooraf dat ze een toptijd nodig had om de finale te bereiken. Ze begon in baan drie en liep lang in tweede positie. In de laatste rechte lijn kwam de Nederlandse Lisanne de Witte nog stevig opzetten. Ze stuwde Bolingo voorbij de haperende Russische Miller naar de kop. De Ukkelse loopster klopte uiteindelijk met één honderste van een seconde haar Nederlandse concurrente op de meet.

Met de derde tijd van alle deelnemers gaat Bolingo naar de finale, die wordt zaterdagavond gelopen. Hoogspringster uit Brussel Claire Orcel kon zich niet plaatsen voor de finale. Zij geraakte niet hoger dan 1 meter 85.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , EK atletiek indoor , atletiek , Cynthia Bolingo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni