| De Belgian Tornados bleven in de finale amper 20 honderdsten boven het Belgisch record. Na vier keer 400 meter stond er een tijd van 2'58"78 op de tabellen.

Belgian Tornados veroveren brons op WK, Cheetahs eindigen vijfde

GR
© BRUZZ - Belga
07/10/2019
Updated: 07/10/2019 06.21u

De Belgian Tornados hebben de bronzen medaille behaald in de finale van de 4x400 meter, het laatste nummer van het WK atletiek in Doha. Het is de eerste medaille voor de Tornados op een WK outdoor. De Cheetahs, hun vrouwelijke evenknie, moesten tevreden zijn met een vijfde plaats. Beide estafetteteams waren door sterke prestaties in de reeksen al zeker van deelname aan de Spelen van volgend jaar in Tokio.

Brusselaars Jonathan Sacoor, Dylan Borlée, Kevin Borlée finishten samen met Robin Vanderbemden in een tijd van 2'58"78. Ze bleven zo amper 20 honderdsten boven het Belgisch record. De Verenigde Staten pakten het goud in 2'56"69, voor Jamaica (2'57"90).

De Tornados stonden voor de zesde keer in de finale van een WK outdoor, nooit eerder wisten ze op het podium te eindigen. Zaterdag verzekerden Julien Watrin, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kevin Borlée zich al van een olympisch ticket door met een chrono van 3'00"87 door te stoten naar de finale.

Het Belgisch record van de Tornados bedraagt 2'58"52. Daarmee werden ze in de zomer van 2016 vierde op de Spelen in Rio de Janeiro. Coach Jacques Borlée kon in Doha zijn zoon Jonathan niet inzetten. Hij gaf forfait met een scheur in de hamstrings.

Cheetahs bezetten plaats vijf

De Belgian Cheetahs werden eerder op de avond zesde in de finale van de 4x400 meter bij de vrouwen. Startloopster Hanne Claes, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus bleven in 3'27"15 Oekraïne (3'27"48) en Nederland (3'27"89) voor. Na diskwalificatie van Canada schoven de Cheetahs op naar de vijfde plek.

De wereldtitel ging naar de VS in 3'18"92, voor Polen (3'21"89) en Jamaica (3'22"37).

Onfortuinlijke Zagré

Anne Zagré strandde op een zucht van de finale van de 100 meter horden. De Brusselse lag in vierde positie toen ze door het aantikken van de laatste horde ten val kwam. Het overkwam Zagré ook op de Memorial Van Damme. Zagré werd gediskwalificeerd, omdat ze door haar val ook een opponente hinderde.

De Brusselse liep averij op aan de linkerpols, de rechterknie en aan haar hoofd. "Maar het gaat", stelde ze. "Ik was goed. Ik denk dat ik het minimum voor de Olympische Spelen (12.84, nvdr.) in de benen had. Ik voelde me goed. Dit is jammer voor mezelf en mijn coaches. Het is me nog niet vaak overkomen dat ik zo goed was in de halve finales."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Belgian Tornados , Belgian Cheetahs , Wk atletiek Doha , brons

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni