| Na de kwalificatie voor de finale van de 4X400 meter vlogen de Belgian Tornados en Cheetahs elkaar lachend in de armen.

Belgian Tornados en Cheetahs lopen WK-finale en zijn zeker van Spelen

© Belga - BRUZZ
06/10/2019

De nationale aflossingsploegen hebben de verwachtingen op het WK atletiek tot nu toe meer dan ingelost. Zowel de mannen van de Belgian Tornados als de vrouwen van de Cheetahs lopen vanavond de finale van de 4X400 meter. Door die prestaties zijn beide estafetteteams ook geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Zowel de Belgian Cheetahs als de Belgian Tornados hebben zich gisteren geplaatst voor de 4X400 meter op het WK atletiek in Doha (Qatar, red.). De Cheetahs, ofwel de vrouwenploeg, deden dat met een Belgisch record. De vorige besttijd (3'27"69) dateert van het EK in Berlijn vorig jaar waar de vrouwen vierde werden.

Beide ploegen zeker van Spelen

Met 3'26"58 in de halve finales in Doha deden ze ruim een seconde beter. De tijd was goed voor een vierde plaats die geen recht gaf op een rechtstreeks ticket voor de finale. De chrono was wel goed voor de snelste verliezende tijd, waardoor Hanne Claes, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus alsnog vanavond de finale lopen om 20u15. Dat is een straffe prestatie, want de Cheetahs stellen het dit tornooi zonder hun nummer één Cynthia Bolingo. Die sukkelt met een blessure aan de achillespees.

Een kwartier later is het de beurt aan de mannenestafetteploeg, beter gekend als de Belgian Tornados. Jonathan Sacoor, Julien Watrin, Jonathan en Kevin Borlée klokten in hun reeks af op 3'00"87 en werden tweede. Met die uitslag verzekerden zij zich wel onmiddellijk van een plaats in de finale. Coach Jacques Borlée vervangt voor de finale Julien Watrin wel door Robin Vanderbemden.

Dankzij deze prestaties zijn de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs nu al zeker van een ticket voor de Spelen van volgend jaar in Tokio. Voor Camille Laus gaat zo een droom in vervulling. Dat vertelde ze vorig jaar aan BRUZZ in aanloop naar de 42ste Memorial Van Damme.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Wk atletiek Doha , Jonathan Sacoor , Kevin Borlée , Jonathan Borlée , Camille Laus , Belgian Tornados , Belgian Cheetahs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni