Sacoor uitgeschakeld ondanks evenaring record: 'Ik had graag onder de 45.00 gelopen'

© PhotoNews
| Jonathan Sacoor (archief)

Jonathan Sacoor heeft zich woensdag op het WK atletiek in Doha niet kunnen plaatsen voor de finale op de 400 meter. Sacoor zette in zijn halve finale de vierde tijd op de tabellen in 45.03. Dat is een evenaring van zijn persoonlijk record, maar volstond niet voor kwalificatie. "Een teleurstellende evenaring van mijn record", stelde Sacoor achteraf.

"Ik had graag onder de 45 seconden gedoken. Ik was een beetje snel gestart in de reeksen dus had ik mijn start nu wat trager genomen. Ik denk dat ik beter kan. Ik heb te veel naar Davide Re gekeken. Ik dacht dat ik goed was, maar in de laatste rechte lijn was hij te sterk. Ik heb hier veel bijgeleerd, ik moet mijn eigen koersen lopen".

Kevin Borlée (3e in 2011) en Jonathan Borlée (4e in 2013 en 5e in 2011) zijn de enige Belgen die ooit een finale in de 400m konden lopen op een WK.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?