Geen WK-limiet voor Jonathan Sacoor op Memorial

© PhotoNews
| Jonathan Sacoor eindigde laatste in zijn 400 meter. Toch is de kans groot dat hij wordt opgevist voor het WK in Doha, eind deze maand.

Jonathan Sacoor is er op de Memorial Van Damme niet in geslaagd op de 400 meter de limiet (45.30) te lopen voor het WK dat eind deze maand start in Doha. De jonge Brusselaar, nog altijd maar 20 jaar, vertrok te snel vanuit de buitenbaan en verloor daarmee kostbare tijd. Hij klokte uiteindelijk af op 45.72. “Maar ik ben niet ontgoocheld, want ik heb me kunnen tonen in een race met mannen die een WK-finale waardig zijn”, zei hij na afloop aan BRUZZ.

De trage chrono betekent niet dat Sacoor een deelname aan het WK mag vergeten. De kans is groot dat hij wordt opgevist dankzij zijn goede prestatie op het Belgische kampioenschap vorig weekend. Toen miste hij met een tijd van 45.31 de limiet op een honderdste.

Sacoor krijgt op de 4X400 meter in Doha het gezelschap van de broers Borlée, zij het dan zonder Jonathan die last heeft van een hamstringblessure. Maar individueel zal er geen telg uit de bekendste Belgische atletiekfamilie schitteren. Met 45.89 voor Kevin en 46.69 voor Dylan kwamen beide broers niet in de buurt van de limiet. Dat geldt ook voor die andere Belgian Tornado Julien Watrin (46.60).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?