Sacoor Belgisch kampioen 400 meter maar haalt WK-limiet net niet

© PhotoNews
Updated: 01-09-2019 - 16:23

Jonathan Sacoor heeft zondag in Brussel zijn eerste Belgische titel op de 400 meter veroverd. Hij won in 45.31, één honderdste te traag voor het WK atletiek in Doha. Kevin Borlée klopte broer Dylan voor de tweede plaats.​​​​​​​

De volledige top drie van de 400 meter bij de mannen liep een beste seizoenstijd, maar of ze daar blij mee zijn, is nog een andere vraag. Er wist zich namelijk niemand te plaatsen voor het WK in Doha, waarvoor 45.30 vereist is.

Sacoor zag na zijn winnende race 45.29 op het scorebord verschijnen en begon al te vieren, maar zijn chrono werd gecorrigeerd naar 45.31. Kevin Borlée klokte 45.61, Dylan Borlée 45.73. Sacoor heeft de WK-limiet dus nog niet op zak, maar krijgt na zijn Belgische titel wel de wildcard voor de finale van de Diamond League volgende vrijdag tijdens de Memorial Van Damme.

De broers Borlée moeten aantreden in de B-reeks. Bij de vrouwen ging Camille Laus op de 400 meter op zoek naar de WK-limiet, die op 51.80 staat. Ze won en klokte een beste seizoenstijd, maar schoot met 52.27 tekort voor Doha.

Kans nog niet verkeken

Sacoor heeft er vertrouwen in dat hij Doha toch haalt. "Eindelijk deel ik mijn wedstrijd eens goed in", blikte Sacoor terug op zijn winnende baanronde. "De vorm was er al langer, maar ik deed elke wedstrijd wel iets verkeerd. Beetje bij beetje geraakte ik toch behoorlijk gefrustreerd omdat ik maar niet in de buurt kwam van mijn 45.03 van vorig jaar, terwijl het op training goed liep. Zo zie je maar dat er in één keer meer dan een seconde vanaf kan als je zo'n 400 meter juist aanpakt."

Dat hij de broers Borlée van de titel hield, deed Sacoor niet zo veel. "Het is mooi meegenomen om mijn idolen te kloppen, maar vandaag was het om de tijden te doen." Sacoor gelooft rotsvast in zijn kansen voor het WK. "Door mijn zege vandaag mag ik op de Memorial Van Damme met grote jongens meelopen. Die gaan mij waarschijnlijk opeten en volledig kapot maken, maar van zulke wereldtoppers kan ik dat aanvaarden. Ik beschouw het als een hele eer dat ik eens tegen sterren als Michael Norman en Steven Gardiner mag lopen. De WK-limiet komt er dan wel uit, en gebeurt dat niet, ga ik ervan uit dat de selectiecommissie mij delibereert."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?