Borlées, Sacoor en Laus blijven ver weg van WK-limiet

© Philippe Crochet PhotoNews
| Jonathan Borlée probeerde het zondag in Madrid, zonder resultaat.

Op de 400 meter bij de mannen is nog geen enkele landgenoot geplaatst voor het WK atletiek in Doha. Noch de drie broers Borlée, noch juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor slaagden er afgelopen weekend in de gevraagd 45.30 te lopen. Ook Kevin Borlées vriendin Camille Laus stak in Brussel nog geen ticket op zak bij de vrouwen.

Omdat hij dit seizoen nog niet erg snel was - zijn seizoensbeste staat op 46.41 - moest Jonathan Borlée in Madrid in de B-reeks aantreden. En toch diende zich daar alsnog een mooie kans aan op een snelle chrono: een nagelnieuwe piste en aangename temperaturen. Borlée greep de kans niet en bleef steken op 46.89, meer dan twee seconden boven zijn nationaal record, dat 44.43 bedraagt.

Eerder dit weekend slaagden ook zijn broers Dylan en Kevin er niet in de WK-limiet te lopen. Zowel in Oordegem vrijdag als in Parijs zaterdag bleven de twee Borlées boven de vereiste 45.30. Dylan was telkens sneller dan Kevin, die sinds dit weekend ook officieel kandidaat is voor de atletencommissie van de IAAF. Hij heeft 14 concurrenten voor in totaal 6 zitjes.

Ook Laus en Sacoor falen

Vrijdagavond was er ook al slecht nieuw voor Jonathan Sacoor en Camille Laus, die tijdens de Brussels Grand Prix op zoek gingen naar een WK-ticket. Laus zette in 52.58 een beste seizoenstijd neer, maar zal toch nog wat sneller moeten lopen want voor het WK in Doha is 51.80 nodig. Sacoor won zijn wedstrijd, maar bleef met zijn chrono ver onder de verwachtingen: hij klokte 46.39, terwijl voor het WK 45.30 nodig is.

Op de 400 meter bij de mannen is daardoor nog geen enkele landgenoot geplaatst voor het WK atletiek in Doha, noch de drie broers Borlée, noch juniorenwereldkampioen Sacoor. Er resten hen nog twee kansen om zich te kwalificeren: het BK atletiek op 1 september en de Memorial Van Damme vijf dagen later op dezelfde locatie, het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ook Belgian Cheetah Laus zet daar haar jacht op WK-kwalificatie voort.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?