Het Koning Boudewijnstadion aan de Heizel Het Koning Boudewijnstadion aan de Heizel

| Het Koning Boudewijnstadion aan de Heizel (archiefbeeld).

België-Servië mogelijk in het gedrang vanwege gehavend speelveld Koning Boudewijnstadion

© Belga
14/11/2023

De Roemeense scheidsrechter Marian Alexandru Barbu en zijn assistenten voeren dinsdagavond nog een keuring uit van het veld in het Koning Boudewijnstadion, dat het de voorbije dagen zwaar te verduren kreeg vanwege de hevige regenval. Woensdagavond staat de oefeninterland tussen België en Servië er op het programma, maar het is niet zeker of dat kan doorgaan.

"Indien zij oordelen dat het veld niet bespeelbaar is, zal de KBVB samen met de veiligheidsdiensten een alternatief zoeken," vernam persbureau Belga dinsdagavond bij de Belgische Voetbalbond. Eerder op dinsdag had de Franstalige krant Le Soir al gemeld dat de oefeninterland in het gedrang zou kunnen komen vanwege de slechte staat van het veld.

Aanvankelijk waren dinsdagavond de training en persconferentie van Servië al voorzien op de Heizel. Maandagavond werd beslist om alles te verplaatsen naar het nationaal oefencentrum in Tubeke, om tot slot alles helemaal af te gelasten. "Wegens vertraging van hun vlucht gaan training en persconferentie niet door," klonk het bij de Belgische voetbalbond. Andere bronnen hadden het over een afgelasting vanwege het slechte weer.

EK-kwalificatiewedstrijden zondag

Aangezien het om een oefeninterland gaat, zijn de sportieve belangen minder groot. Een afgelasting zou wel een stevige stoorzender zijn in de voorbereiding op de voor beide landen belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden van zondagavond. De Rode Duivels gaan dan tegen Azerbeidzjan, een interland die eveneens op de Heizel op het programma staat, op zoek naar de groepswinst in kwalificatiepoule F. Heel waarschijnlijk zijn ze daarmee ook reekshoofd tijdens de loting voor de eindronde van het EK, op zaterdag 2 december in Hamburg.

Servië is nog niet helemaal zeker van de EK-kwalificatie en moet mogelijk zondagavond nog vol aan de bak tegen rode lantaarn Bulgarije. Eventueel kan er woensdag uitgeweken worden naar een ander stadion, al lijkt dat organisatorisch moeilijk te worden, zowat 24 uur voor de aftrap. Tenzij er achter gesloten deuren gespeeld wordt.

Zaterdag kon er wel nog gevoetbald worden in het Koning Boudewijnstadion. Toen namen de RSCA Futures het er op tegen Deinze in de Challenger Pro League.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni