België wint brons op EK Veldlopen in Brussel

© Belga
10/12/2023

De Belgische vrouwen hebben voor een stunt gezorgd op het EK veldlopen in Brussel door brons te winnen in het landenklassement. Lisa Rooms en Chloé Herbiet haalden de top tien. Robin Hendrix heeft zondag dan weer individueel brons gewonnen.

Dat Rooms en Herbiet bij elkaar in de buurt zouden blijven, was wel min of meer de verwachting. Alleen werden zij samen rond de twintigste plaats verwacht, en zeker niet in de top tien. Daar kwamen ze al relatief vroeg in de wedstrijd te zitten. De vraag werd dan of ze dat vol konden houden, maar dat bleek wel het geval.

Rooms finishte als zesde, Herbiet als negende. Ook Juliette Thomas presteerde sterk met een 23e plaats. Victoria Warpy was 32e, Imana Truyers 43e en Sofie Van Accom 48e.

In het landenklassement was het bibberen tot alle uitslagen officieel werden, maar uiteindelijk kwam er brons uit de bus voor België. Onze landgenotes totaliseerden 38 punten en hielden zo Frankrijk met één puntje af. Goud was voor de Britten, zilver voor Spanje.

De Noorse Karoline Bjerkeli Grövdal won al voor het derde jaar op rij individueel goud. Ze haalde het voor de Italiaanse Nadia Battocletti en de Britse Abbie Donnelly.


Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni