| Jana Van Lent.

Jana Van Lent presteert sterk op EK Veldlopen met zevende plaats bij U23

© Belga
10/12/2023

Jana Van Lent is zondag zevende geëindigd bij de U23 vrouwen op het EK veldlopen in Brussel. Ze overtrof zo de verwachtingen. Bij de mannen eindigde Yorick Van De Kerkhove tiende.

Na de eerste kilometer passeerde Van Lent als vijftiende. Daarna duurde het niet lang vooraleer ze zich in de top tien nestelde. Dat op zich was geen verrassing, maar dat ze ook voorin bleef zitten toen haar groepje steeds verder uitdunde, was dat wél.

Halfweg koers passeerde ze zowaar als derde. In de slotkilometers kreeg ze het wat moeilijk, maar ze kon wel een verdienstelijke zevende plaats vasthouden.

Mannen

Bij de mannen U23 kon Yorick Van De Kerkhove nog een tiende plaats bemachtigen. De start van Van De Kerkhove was wel héél enthousiast. Hij liep aan het eerste tussenpunt aan de leiding. Daarna zocht hij zijn plaats in de kopgroep en zou hij de hele wedstrijd rond de top tien lopen - soms een paar plaatsjes hoger, soms iets lager. Hij finishte uiteindelijk precies als tiende.

Andere Belgen

De andere Belgische vrouwen kwamen niet in het stuk voor. Tegen de Britse Megan Keith viel zondag niets te beginnen. Bij het ingaan van de laatste ronde had zij al 1:18 voorsprong, het equivalent van 350 meter. In de laatste ronde kon ze controleren en genieten.

Zilver en brons gingen naar Finland met Ilona Mononen en Nathalie Blomqvist. Groot-Brittannië won het landenklassement voor Duitsland en Spanje. België was zesde.

Bij de mannen was het Robbe Theeuwes die als tweede Belg op een twintigste plaats eindigde.

De Brit Will Barnicoat won goud na een spannend sprintje tegen de Fransman Valentin Bresc. Brons ging naar een andere Brit, Matthew Stonier. Ook in het landenklassement won Groot-Brittannië, voor Frankrijk en Noorwegen. België was vijfde.


Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni