Belgische estafetteploeg sleept Nationale Trofee Sportverdienste in de wacht

© brusselnieuws.be
29/10/2015

Belgian Tornados, de aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen, is de laureaat van de Nationale Trofee voor Sportverdienste 2015. Dat is donderdag meegedeeld in het Brusselse Stadhuis. De Tornados is de ploeg rond de Borlée-broers.

De Tornados werden in maart Europees kampioen indoor in Praag, toen ze een nieuw Europees record vestigden (3:02.87). Ze werden enkele weken later derde op de IAAF World Relays (het officieuze WK aflossingen) in de Bahama's met een Belgisch record (2:59.33). Tijdens het WK in open lucht in Peking, eind augustus, eindigde het Belgische kwartet als vijfde in de finale en verbeterde in de reeksen nogmaals het Belgische record (2:59.28).

De Nationale Trofee voor Sportverdienste, die maar een keer in een carrière kan worden gewonnen, onderscheidt sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. Vorig jaar ging de trofee naar voormalig Bayern München-verdediger en Rode Duivel Daniël Van Buyten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni