| De RSCA Futures vieren hun overwinning.

Beloftenploeg RSC Anderlecht wel in vorm: ticket voor play-offs is binnen

12/02/2023

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie in de Challenger Pro League heeft RSCA Futures zich zaterdagavond verzekerd van een stek in de play-offs om promotie naar de hoogste klasse. RSCA Futures won na een bewogen duel met 2-3 in Deinze, dat in de play-downs tegen de degradatie zal moeten vechten. RWDM was al zeker van een plaatsje in de play-offs.

Deinze kwam in het openingskwartier op voorsprong via Kenneth Schuermans, maar maakte het zichzelf in de tweede helft moeilijk door de uitsluiting van Gonzalo Almenara, na twee keer geel. De thuisploeg hield met een man minder slechts een tiental minuten stand, Nils De Wilde zorgde voor de gelijkmaker voor de bezoekers uit de hoofdstad.

Lucas Stassin zette Anderlecht vervolgens op 1-2, maar Deinze bleef knokken en leek na de 2-2 van Jur Schryvers nog een punt uit de brand te zullen slepen. In de slotfase velde Nilson Angulo echter het zware verdict met de 2-3. Viki De Cremer kreeg de eer om als eerste vrouwelijke scheidsrechter aan de slag te gaan in een Belgische profwedstrijd. In Deinze was ze vierde official.

Ter info: de winnaar van de play-offs mag naar eerste klasse A, maar als RSCA Futures wint, mogen ze toch niet stijgen. Beloftenteams kunnen niet promoveren.

Ook Lierse en RWDM spelen play-offs

Lierse boekte een eenvoudige zege op het veld van Lommel. Toon Raemaekers opende na negen minuten de score, nog eens negen minuten later zorgde Thibaut Van Acker al voor de dubbele voorsprong: 0-2, en daar zou het ook bij blijven in de Noorderkempen.

In het duel tussen de beloften van Standard en die van Club Brugge werd er niet gescoord. Club was al zeker van een stek in de top zes, SL16 was eerder al veroordeeld tot de play-downs.

Eerder op de avond haalde Beveren het in eigen huis met 5-2 van Dender. Zondag staan er nog twee duels op het programma: rode lantaarn Virton tegen Jong Genk en de topper tussen Beerschot en leider RWDM, dat al zeker was van een plaatsje in de play-offs.