Besnik Hasi niet langer trainer van RSC Anderlecht

© Louis Evrard / RSCA

RSC Anderlecht gaat niet met Besnik Hasi als trainer door. Dat bevestigde paars-wit donderdagavond. "De samenwerking werd zopas afgesloten", luidt het. De 44-jarige Albanees had nog een contract tot eind volgend seizoen.

Hasi stond tweeënhalf seizoen aan het roer bij Anderlecht. In maart 2014 nam hij het over van de Nederlander John van den Brom.

De Albanees leidde Anderlecht meteen naar een 33e landstitel, maar de volgende twee seizoenen moest de recordkampioen het met een derde en een tweede plaats stellen. Van 2000 tot 2006 verdedigde Hasi al als speler de kleuren van Anderlecht, in 2008 werd hij er assistent-trainer.

"Ik heb veertien mooie jaren bij paars-wit gekend als speler, assistent-coach en hoofdtrainer. Ik zal de club voor altijd in mijn hart dragen", verklaart Hasi op de clubwebsite. "Ik wil de voorzitter en de directie danken voor alle kansen die ik gekregen heb. Ook mijn directe medewerkers ben ik erkentelijk voor hun inzet en de goede samenwerking."

"Dit afscheid is jammer genoeg eigen aan de harde wetten van het profvoetbal", laat sportief directeur Herman Van Holsbeeck optekenen. "De club wenst Besnik Hasi alles succes met zijn verdere loopbaan. We zijn er hier allemaal van overtuigd dat hij een mooie trainersloopbaan tegemoet gaat. Hij bezit immers de nodige kwaliteiten om een topcoach te worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?