Bestuurslid Anderlecht getroffen door corona, paars-wit schort alle trainingen op

© Photo News
Updated: 16-03-2020 - 16:21

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben de sportieve staf, de medische staf en het management van RSC Anderlecht besloten om met onmiddellijke ingang alle trainingen op Neerpede op te schorten. Ondertussen raakte ook bekend dat een bestuurslid positief testte op het coronavirus, meldt Het Nieuwsblad.

Bestuurder Matthijs Keirsebilck testte positief, maar is ondertussen aan de betere hand. De kans dat hij ander personeel of spelers besmette, is klein.

De club vraagt de spelers wel om thuis te blijven en hun conditie te onderhouden via individuele trainingsprogramma's die door de staf zullen worden opgesteld. Spelers en staf zullen via digitale communicatie in nauw contact blijven met elkaar.

Fanshop dicht

"Op deze manier wil RSC Anderlecht zijn verantwoordelijkheid opnemen in de wereldwijde strijd die de verdere verspreiding van het virus moet tegengaan", klinkt het in een mededeling. "Door het annuleren van de groepstraining probeert de club bij te dragen tot het afvlakken van de curve met het aantal dagelijkse besmettingen."

Buitenlandse spelers krijgen van paars-wit de toestemming om naar de familie in hun vaderland te reizen. Ook de Fan Shop gaat voor onbepaalde tijd dicht. Alle producten kunnen wel nog online aangekocht worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?