Binnenkort: boulderen in Anderlecht

© Teïva Bayeux
| Zo zou Petite île er gaan uitzien.
Updated: 01-06-2018 - 13:06

Binnenkort kun je in Brussel voor het eerst boulderen. Nabij het Zuidstation in Anderlecht opent in oktober de eerste sportruimte die volledig gewijd is aan die klimsport.  

Muurklimmen is een echte hype, maar er zijn weinig mensen die de variant boulderen kennen. 

Daar willen Stéphane Dandois en zijn team verandering in brengen met Petite île. In het nieuwe Studio CityGate-complex in de Grondelstraat in Anderlecht openen zij een klimzaal waar Brusselaars voor het eerst in de stad kunnen boulderen. Petite île zal deel uitmaken van het ambitieuze project in de voormalige textielfabriek: "We willen de komende jaren naamsbekendheid winnen", laat Stéphane Dandois aan BRUZZ weten. Op 300 vierkante meter klimoppervlakte zullen ongeveer honderd klimroutes beschikbaar zijn. 

Boulderen gebeurt op een klimmuur van maximaal vier meter hoog en kan in tegenstelling tot de gekende vorm van muurklimmen gebeuren zonder beveiligend harnas. Een mat van ongeveer dertig centimeter dik, die onderaan de klimmuur ligt, biedt voldoende bescherming aan de klimmers.

Het project zoekt deels financiering via crowdfunding. "De crowdfunding geeft ons extra mogelijkheden. Het geld dat we ophalen gaan we vooral investeren in klimgrepen, die vormen een grote kost binnen het project," vertelt Stéphane Dandois. Het bedrag dat Petite île hoopt te bereiken via de crowdfunding is 12.500 euro. Momenteel is al bijna de helft van dat bedrag opgehaald. 

De boulderruimte gaat open in oktober 2018. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?