| archiefbeeld

Brussels heeft vrijdag in de BNXT League, de grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, met twee punten verschil gewonnen in Kortrijk.

De beslissing in Kortrijk tegen Brussels viel helemaal in het slot (72-74). Bij de rust stond het 38-39 in het voordeel van de Brusselaars, waarna de club uit de hoofdstad pas helemaal in het gaatje, bij een 72-72 tussenstand, het laken naar zich toe trok dankzij een tweepunter van Jelani Watson-Gayle.

Limburg United heeft vrijdag een 76-55 zege geboekt tegen Charleroi. Bij de rust gaf het scorebord in Sporthal Alverberg in Hasselt 31-28 aan. In de tweede helft liet de thuisploeg de zege niet meer glippen. Thomas Van Ounsem blonk bij de Limburgers uit met zeventien punten.

Zaterdag speelt Mechelen gastheer voor Leuven, Aalst ontvangt Oostende. Zondag staat in de Lotto Arena het treffen tussen Antwerp en Bergen op de agenda. In de stand komt Limburg United, samen met Antwerp en Oostende, aan kop met twintig punten uit elf wedstrijden. Brussels en Kortrijk (elk 12 wedstrijden) volgen met negentien punten. Charleroi (12 wedstrijden) komt nadien met een trosje ploegen die zeventien punten tellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni