Boete van 3.500 euro voor Union na incidentrijke bekermatch

© PhotoNews

Na de bekeruitschakeling in de halve finales door KV Mechelen, moet Union de kelk tot op de bodem ledigen. De Brusselaars houden aan de terugwedstrijd in het Dudenpark ook een boete van 3.500 euro over, omdat supporters zich tijdens dat beladen duel misdroegen.

Dat besliste de disciplinaire commissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag.

De return in de halve finales van de Beker van België (1-2 nederlaag) was een frustrerende voetbalavond voor de Unionisten. Enkele supporters lieten zich in het slot van de partij dan ook gaan, en gooiden vanuit de supportersvakken A en C allerlei voorwerpen op het terrein.

De match delegate, die waakt over de goede orde, maakte in zijn verslag gewag van karton, bierbekers, aanstekers en muntstukken. Ook de brandweer moest ingrijpen, nadat een vuurpijl op het veld was gesmeten. Union, dat zich dinsdag niet ging verdedigen voor de feiten, moet daarvoor 3.500 euro ophoesten.

Ook in de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen maakten supporters het te bont. Dat bekocht Union toen met een boete van 1.250 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?