Boksmanager Vanackère wil kamp Merhy-Dorticos in Koning Boudewijnstadion organiseren

© PhotoNews

Alain Vanackère, de manager van Ryad Merhy, hoopt dat de kamp van de WBA-kampioen bij de cruisergewichten (-90,719 kg) tegen de Cubaanse uitdager Yuniel Dorticos op zaterdag 19 juni voor 4.000 toeschouwers kan plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion. Dat liet Vanackère maandag optekenen.

De 28-jarige Merhy, goed voor 29 zeges (24 met knock-out) tegenover een nederlaag, komt komende zaterdag op een boksgala in de Dôme in Charleroi voor het eerst in actie sinds hij zich op 19 oktober 2019 op diezelfde locatie tot interim-kampioen van de WBA bij de cruisergewichten kroonde. De Brusselaar sloeg zijn Hongaarse tegenstander Imre Szello toen knock-out in de zevende ronde. Eind januari werd Merhy officieel aangeduid als WBA-kampioen. De Kazach Beibut Shumenov moest gezien zijn inactiviteit zijn titel afstaan.

Als wereldkampioen mag de Brusselaar geen kampen met inzet afwerken voor het duel met zijn officiële uitdager, de Cubaan Yuniel Dorticos. Zaterdag zal Merhy dan ook zes demonstratierondes boksen tegen zijn sparringpartner Youri 'El Toro' Kalenga. De Congolees nam het in mei 2016 in Parijs op tegen Dorticos, die aan het langste eind trok nadat de ref de kamp in de tiende ronde stillegde. "Dat was zonder enige twijfel de zwaarste kamp uit mijn carrière", zei Kalenga maandag. "Maar Dorticos, die ik echt in het nauw kon drijven, zal ongetwijfeld hetzelfde zeggen.

4.000 toeschouwers

Ryad zal dit kampioenschap echt serieus moeten nemen, zeker aangezien hij al zo lang niet meer gebokst heeft. Zijn opponent is echt een complete bokser, die ook slagen kan uitdelen en kan incasseren. "We gaan veel moeten werken, maar ik reken erop revanche te nemen door bij te dragen aan de zege van Merhy."

Merhy's manager Alain Vanackère hoopt nog altijd de kamp tegen Dorticos in België te organiseren. De onderhandelingen met Al Aymon, manager bij PBC (Premier Boxing Champions) dat zich ontfermt over de carrière van Dorticos, lopen nog. "We zitten nu in de opbodfase en hopen op een goede afloop", legde Vanackère uit. "Het is de bedoeling het evenement op zaterdag 19 juni te laten plaatsvinden in het Koning Boudewijnstadion, voor 4.000 toeschouwers."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?