Bolasie en Didillon verlossen Anderlecht van PO2-spook

© Photo News
| Yannick Bolasie was met zijn eerste voor Anderlecht van goudwaarde.

RSC Anderlecht ging zondag na een armtierige wedstrijd tegen Antwerp toch met de drie punten aan de haal. In de slotminuten scoorde Bolasie de enige treffer in het uitverkochte Bosuilstadion. Doelman Didillon hield de 0-1 op het scorebord met een fantastische reflex. Het spook van play-off 2 is daarmee toch even afgewend.

Topschutter Dimata sukkelt net als aanvoerder Trebel met de knie, en raakte niet klaar voor de topper tegen Antwerp. Santini was zijn vervanger. Maar de surprise van de chef was toch wel Elias Cobbaut. Sinds de komst van Fred Rutten viel de linksachter telkens naast de paars-witte selectie. Maar door de blessure van Obradovic belandde Cobbaut plots in de basis op de helse Bosuil.

Geen enkele Brusselse kans

Geen simpel karwei voor de beloftevolle verdediger, want na een een openingskwartier waarin geen van beide ploegen de touwtjes in handen nam, ontbond Lamkel Zé zijn duivels. De vleugelaanvaller van Antwerp wisselt geniale momenten af met zinsverbijstering, maar hield Cobbaut in de eerste helft vooral op de eigen helft. Al het gevaar kwam via de Antwerpse rechterflank.

Cobbaut gaf bijna een strafschop weg, omdat hij Lamkel Zé de weg versperde. Het bleef bij een vruchtenloze vrijschop op de rand van de zestien. Even later probeerde ook rechtschter Juklerod het met een hobbelend schot, Didillon redde met een beenveeg. Cobbaut was ook een derde keer gezien, want Lamkel Zé haalde langs rechts opnieuw de achterlijn. Niemand tikte zijn voorzet binnen.

Paars-wit overleefde het Antwerpse offensief, maar kwam zelf tot geen enkele kans die naam waardig. Er ligt nochtans een felbegeerd ticket voor play-off 1 voor het grijpen. De rest van de eerste helft ontaardde trouwens in een aaneenschakeling van overtredingen en opstootjes. Van die irritante akkefietjes onthouden we u graag.

Strafschopduik

Een kwartier voor tijd sprongen de aandachtige toeschouwers, onder wie bondscoach Roberto Martinez, recht, wanneer Lamkel Zé neer werd gehaald in de carré door doelman Didillon. De scheidsrechter kende een strafschop toe, maar merkte dankzij de videoref een schwalbe op. Geel voor Lamkel Zé, en het duikgebaar van ref Van Driessche kreeg hij er gratis bij.

Deze partij had geen winnaars, zoveel was duidelijk. Armetierig, armoedig, armzalig, benepen, miezerig, onaanzienlijk, onbetekenend, zielig. Volgens onze favoriete website www.synoniemen.net zijn het allemaal tweelingwoorden voor deze wedstrijd.

Bolasie doet het

Het troosteloze gelijkspel hadden we al helemaal uitgeschreven, maar youngster Verschaeren verwees dat in de slotminuten naar de prullenmand. Die laatste plukte een lange bal enige mooi uit de lucht met een puike controle. Verschaeren struikelde bijna over zijn eigen versnelling, maar bleef op de been en leverde de perfecte assist af. Bolasie torende boven alles en iedereen uit om onhoudbaar binnen te koppen: 0-1.

Je mag geen wonderen verwachten, en dus slaagde Anderlecht er toch nog in om ook Antwerp een dot van een kans te gunnen. Owusu kopte vanop twee meter staalhard richting goal, maar met een kattensprong kroonde doelman Didillon zich tot matchwinnaar. Zijn ultieme reflex bezorgt Anderlecht drie gouden punten, en de eerste clean sheet op verplaatsing sinds 21 januari.... 2018.

RSCA blijft zesde, maar zet AA Gent en Charleroi opnieuw op drie punten. Bovendien naderen de Brusselaars tot op twee punten van STVV.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?