Bolingo grijpt naast finaleplaats op EK: 'Gemengde gevoelens'

TDN
© Belga - BRUZZ
06/03/2021

Cynthia Bolingo kon zich vrijdag niet plaatsen voor de finale van de 400m op het EK indooratletiek in Polen. De Brusselse, op het vorig EK indoor nog goed voor zilver, stelde teleur in haar halve finale. "Ik houd er gemengde gevoelens aan over. Ik beschik gewoon niet over de goede vorm", reageerde Bolingo nadien.

Bolingo liep in haar halve finale naar de zesde en laatste tijd in 53.74. Alleen de top twee van van de drie halve finales kreeg een ticket voor de finale. De Brusselse finishte eerder vrijdag op de derde stek in haar reeks met een seizoensbeste van 52.27. Bolingo werd opgevist met de snelste verliezende tijd.

De 28-jarige Bolingo, die een lange periode met aanhoudende achillespeesklachten achter de rug heeft, zorgde twee jaar geleden op het EK indoor in Glasgow nog voor de verrassing door op de 400m zilver te veroveren. Dat deed ze toen in Schotland in een tijd van 51.62. Dat Belgisch record heeft ze nog steeds in haar bezit.

Aan haar uitschakeling in de halve finales houdt Bolingo gemengde gevoelens over. "Het is best raar om op het vorige EK nog goed te zijn voor zilver en nu zelfs niet in staat te zijn de finale te halen. Ik wist op voorhand dat ik niet de vorm van Glasgow had, maar ik wou toch het risico nemen en hier deelnemen. Ik heb gewoon nog niet de vorm om een finale te kunnen halen", was de eerlijke conclusie.

Mijn lichaam is niet klaar om twee zware races op één dag te lopen

Cynthia Bolingo

Bolingo heeft een lange periode met aanhoudende achillespeesklachten achter de rug. "Mijn lichaam is het nog niet gewoon om zo'n twee zware races op één dag af te werken", analyseerde de Brusselse atlete. "Na 200m voelde ik dan ook dat het lastig begon te worden. Mijn chrono was teleurstellend, maar ik haal hier ook wel positieve zaken uit. Ik voel verbetering.

De komende maanden richt de loopster haar blik op de Olympische Spelen. "Nu komt het erop aan de zomer voor te bereiden, de basis is daarvoor al wel gelegd, want ik hoop me natuurlijk ook voor de individuele 400m te plaatsen voor Tokio."

Camille Laus, die andere 400m-loopster uit het Brusselse, strandde eerder al in de reeksen. Dat overkwam ook Dylan Borlée bij de mannen ondanks zijn beste seizoensprestatie. Zijn broers Kevin en Jonathan liepen de individuele nummers niet, maar proberen straks wel hun Europese titel op de 4x400 meter te verlengen. De Belgian Cheetahs, met Laus en Bolingo als vaste waarden, zijn er niet bij.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni