Cynthia Bolingo wil tijdens EK indoor vooral ritme terugvinden na afwezigheid

20210304_Cynthia Bolingo_EK Atletiek indoor_Torun Polen
© Photonews
| Cynthia Bolingo tijdens het EK indoor in Polen.
© Photonews
| Cynthia Bolingo tijdens het EK indoor in Polen.

De Ukkelse atlete Cynthia Bolingo staat opnieuw op de piste tijdens het Europees Kampioenschap indoor in de Poolse stad Torun. Ze was twee jaar afwezig en hoopt nu vooral haar evenwicht terug te vinden.

Bolingo behaalde op het EK atletiek in Glasgow twee jaar geleden een zilveren medaille op de 400 meter sprint. Door een blessure aan haar Achillespees was de Ukkelse nadien twee jaar afwezig. Nu maakt ze haar comeback in Polen.

"Mijn medische staf heeft me verzekerd dat mijn deelname aan het EK geen enkel risico inhoudt voor de zomer", zegt Bolingo daarover. Daarmee verwijst ze naar de aankomende Olympische Spelen in Tokio, waar ze ook aan wil meedoen. "Ik heb nog niet veel internationale individuele wedstrijden gelopen. Het is goed om het tempo op te voeren na een lange afwezigheid. Dat kan alleen maar positief zijn, wat mijn resultaat ook is."

De Belgian Cheetahs doen niet als estafetteploeg mee aan de 4 x 400 meter, dus Bolingo zal enkel individueel lopen dit EK. Bolingo loopt vrijdag om 11u38 in de derde reeks van de 400 meter bij de vrouwen. Ze start in baan 3. Er zijn in totaal zeven reeksen en slechts de beste twee van iedere reeks, plus de vier beste resterende tijden, kunnen verder naar de halve finale op vrijdagavond.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?