| Jan Vertonghen in de kleuren van zijn nieuwe club RSCA

Bondsparket heeft tot zondag voor mogelijke vervolging De Condé en Vertonghen

© Belga
05/09/2023

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zeven dagen om incidenten zoals die na Genk - Anderlecht te vervolgen. Dat laat de bond weten aan Belga. Na de match zondag was er een incident tussen Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen en Head of Football Dimitré De Condé van Genk. Wat het bondsparket inhoudelijk van plan is, laat het niet weten. Pas zondag zal dus duidelijk zijn of het incident een staartje krijgt.

Racing Genk - Anderlecht eindigde zondag op een 1-1 gelijkspel. Een bitsige, uit de hand gelopen wedstrijd eindigde voor de thuisploeg met tien man.

Na de wedstrijd vingen camera's nog een incident op tussen Jan Vertonghen, de kapitein van paars-wit, en Dimitri De Condé, Head of Football bij Genk. Na wat woorden leek er ook een duw uitgewisseld te worden tussen de twee. Volgens verschillende media zou De Condé zich ook negatief hebben uitgelaten over de wedstrijdleiding. Ref Bram Van Driessche zou beide incidenten hebben opgenomen in zijn verslag, waardoor het bondsparket de mogelijkheid heeft om te vervolgen.

Aangezien het om een incident zonder kaarten na de wedstrijd betreft, kan het bondsparket geen snelle procedure gebruiken en heeft het zeven dagen voor de vordering. Op het vlak van straffen krijgt het parket vrije keuze van de indicatieve tabel. Een straf met uitstel kan gelden als een verwittiging, maar ook een effectieve schorsing is mogelijk. Boetes lopen mee op met de zwaarte van de schorsing.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni