| De wedstrijd moest zondagavond stilgelegd worden

Bondsparket vraagt forfaitzege voor Union en boete voor Beerschot

KVDP
© BRUZZ
12/04/2022

Afgelopen weekend moest Union-Beerschot worden stilgelegd door het wangedrag van de uitsupporters. In het dossier zal het bondsparket de forfaitzege voor Union en een boete van 10.000 euro voor Beerschot vorderen.

Zondag speelde degradant Beerschot zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie in 1A op het veld van Union. Enkele minuten voor affluiten moest de scheidsrechter de wedstrijd stilleggen door wangedrag van de bezoekende supporters. Die wierpen allerlei projectielen op het veld. Het was toen 0-0.

De Pro League reageerde scherp op de incidenten. "Het is onaanvaardbaar. Wij gaan streng optreden," zei de nieuwe CEO Lorin Parys. De Pro League legde Beerschot meteen een boete van 50.000 euro op, maar daar houdt het niet bij op.

Het Bondsparket heeft zeven dagen de tijd om een vordering in te stellen, maar het is nu al duidelijk wat het parket van de Belgische voetbalbond zal vorderen: de forfaitzege voor Union en een boete van 10.000 euro voor Beerschot. Bovendien zouden de Antwerpenaren vier wedstrijden achter gesloten deuren moeten spelen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Of het zover komt, is wel nog niet helemaal zeker. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal zal zich deze week nog over het dossier buigen om de sancties te bepalen. Wel kan Beerschot nog beroep aantekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

Als Union de forfaitzege krijgt toegekend, betekent dat dat het de voorsprong op Club Brugge vergroot. De achtervolger zou daarom ook naar het BAS kunnen stappen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni