© Photonews | Rood voor Union-middenvelder Senne Lynen op de vijfde speeldag van de Champions' Play-Off op het veld van Antwerp.

Bondsparket wil twee matchen schorsing voor Senne Lynen

© Belga
30/05/2023

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB heeft dinsdagochtend twee wedstrijden effectieve schorsing en 2.000 euro boete gevraagd voor Union-middenvelder Senne Lynen. Die werd zondag van het veld gestuurd na een overdreven agressieve tackle op Antwerp-speler Jurgen Ekkelenkamp.

Het was in de 57e minuut dat Lynen langs achteren te hard inging op Ekkelenkamp. Een tackle die bedoeld was voor de bal, raakte alleen de enkel/de zijkant van het been van de Nederlander. Scheidsrechter Erik Lambrechts schreef in zijn verslag dat de "fysieke integriteit" van Ekkelenkamp in gevaar was.

Als Union niet akkoord gaat, moeten club en speler dinsdagmiddag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal verschijnen. Komend weekend staat de laatste speeldag in de Champions' Play-off op het programma. Zondagavond ontvangt Union uittredend kampioen Club Brugge, terwijl leider Antwerp op bezoek gaat bij Racing Genk. Union is enkel kampioen als het zelf wint tegen Club en als Antwerp dan niet wint tegen Genk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie