'Boobietrap' en 'Daringwomen': ook vrouwen sjotten in Brusselse zalen

© Sportdienst VGC
| Zondag stonden FC Motivée en Boobietrap tegenover elkaar.

Sinds begin dit jaar kunnen ook Nederlandstalige voetbalvrouwen zich inschrijven voor een Brusselse zaalvoetbalcompetitie. Tussen januari en april zullen zeven ploegen elke zondagnamiddag het beste van zichzelf geven in de VGC-sporthal in Koekelberg.

In Brussel beschikt elk zichzelf respecterend café over een eigen zaalvoetbalploegje. De tooghangers van Le Coq, Daringman en Merlo nemen het in soms pittige duels tegen elkaar op om de eer van het stamcafé hoog te houden. Die traditie bestaat al 32 jaar.

Voor het eerst konden ook vrouwen zich voor zo'n Nederlandstalige competitie inschrijven. De vraag naar een vrouwenreeks klonk steeds luider en werd opgepikt door de sportdienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Zeven teams, waaronder ploegen als als 'Boobietrap', RWDM Girls en FC Motivée, uit verschillende hoeken van Brussel schreven zich in voor de eerste editie. "We hopen dat er in de toekomst nog meer ploegjes bijkomen", zegt Pascal Smet (SP.A), VGC-collegelid bevoegd voor sport.

De wedstrijden gaan door op zondagmiddag tussen 15 en 17u in sporthal Comenius in Koekelberg. De eerste editie wordt een testproject. Na afloop zal er bekeken worden of er volgend seizoen een volwaardige damesreeks kan georganiseerd worden.

Vanaf september 2019 komt er ook een veteranencompetitie.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?