Brncic debuteert met zege bij RWDM (+video)

FVDE
© BRUZZ
27/11/2016

RWDM heeft na een nederlaag en een gelijkspel nog eens kunnen winnen: onder leiding van nieuwe trainer Drazen Brncic won het met 1-2 bij Francs Borains. Een felbevochten, maar cruciale overwinning voor de ploeg uit Molenbeek.

Francs Borains – RWDM, dat was het nummer 3 tegen het nummer 2 in het klassement. RWDM ging in 2016 al twee keer verliezen op het veld van de Henegouwers: eerst op het einde van vorig seizoen, en in augustus eindigde de bekerwedstrijd tussen beide teams op 4-1. De thuisploeg nam ook nu de beste start, want na nog geen tien minuten stond het al 1-0 via Falzone.

Francs Borains kon echter niet lang profiteren van die voorsprong, want op voorzet van Ngangue maakte Dyron Daal meteen gelijk. Meteen het tiende doelpunt in evenveel wedstrijden voor de Nederlander.

Na de rust nam RWDM al snel de leiding toen Haidara een vrije trap in doel verlengde. Wat volgde was een dik halfuur nagelbijten voor de RWDM-supporters. Zij zagen hoe Francs Borains nog de paal en de lat raakte, maar aan de overkant misten Daal en Somé wel uitstekende kansen om de partij helemaal te beslissen.

Het bleef dus bij 1-2, waardoor RWDM zijn tweede plek verstevigt: Doornik volgt al op vier punten. Leider Rebecq won in Waterloo en blijft eerste met een marge van zes punten, maar RWDM heeft wel nog een inhaalwedstrijd te goed.

Driemansdefensie
Drazen Brncic, enkele jaren geleden nog bij Union, maakte zijn debuut als trainer van RWDM. Hij zag zijn ploeg aarzelend aan de wedstrijd beginnen: "Tijdens de rust heb ik bijgestuurd, en zijn we met drie man achterin gaan spelen. Dat werkte, ook al hebben we daar tijdens de week niet op getraind. Daar verdienen mijn spelers zeker een pluim voor", aldus Brncic aan BRUZZ.

De RWDM-spelers vieren feest met hun supporters

RWDM wint met 1-2 bij Francs Borains

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.