© Photonews | De drie Borlées en Watrin halen goud op het EK Atletiek.

Broers Borlée voegen 400 meter in Luik toe aan hun programma

© Belga
28/06/2022

Kevin, Jonathan en Dylan Borlée maken woensdag hun opwachting op de 20ste editie van de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège. De drie broers zullen in de Province Naimette Arena de 400 meter lopen. Dat maakte organisator Golazo bekend in een persbericht.

De 400 meter werd op de valreep toegevoegd aan het programma van de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège.

Op die manier krijgen de broers Borlée een extra gelegenheid om zich te testen met het oog op het WK in het Amerikaanse Eugene, dat op 15 juli van start gaat. Kevin liet enkele weken geleden in het Zwitserse Bern een topchrono van 45.12 noteren, Dylan liep op diezelfde meeting een nieuw persoonlijk record van 45.18 en Jonathan klokte er 46.00.

De WK-limiet ligt op 44.90. Voorlopig nemen de broers in Eugene enkel deel aan de 4x400 meter, al kan individuele deelname voor Kevin en Dylan ook nog via de World Rankings.

Andere Belgische toppers om naar uit te kijken op de Meeting International d'Athlétisme de la Province de Liège zijn Nafi Thiam (hoogspringen en 100 meter horden), Anne Zagré (100 meter horden), Eliott Crestan (600 meter), Rani Rosius (100 meter), Thomas Carmoy (hoogspringen) en Roger Habsch (100 meter rolstoelsprint).

Habsch vestigde afgelopen weekend op het BK in Gentbrugge een nieuw wereldrecord.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni