Bronzen Zinneke voor Anderlechttrainer Hasi

© brusselnieuws.be
19/05/2014

Trainer Besnik Hasi van kersvers landskampioen RSC Anderlecht heeft maandag een Bronzen Zinneke gekregen van Gewestminister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel (Open VLD). Daarmee wordt Hasi geëerd als 'informele ambassadeur' van Brussel.

Het is de eerste keer dat het beeldje naar een trainer gaat. De voorgangers waren zanger Johan Verminnen, wielrenner Eddy Merckx, acteur Pascal Duquenne en muzikant Toots Thielemans.

Het Bronzen Zinneke is een bronzen miniatuurbeeldje van het bestaande kunstwerk van Tom Frantzen - een plassende hond - dat in de Kartuizerstraat in het centrum van Brussel staat.

In de Brusselse volksmond is 'zinneke' een soort synoniem voor 'ketje': het wordt verzinnebeeld door een straathondje van gemengd ras.

De trainer, de spelers en de staf zijn maandagmiddag door de hele Brusselse regering ontvangen in de Brussels Info Place, het BIP.

Daarna trok de kampioenenploeg naar het gemeentebestuur van Anderlecht, dat hen eveneens in de bloemetjes zette. Ten slotte hield de ploeg een receptie in het Constant Vanden Stockstadion. Manager Herman Van Holsbeeck zei aan de spelers dat paars-wit, in tegenstelling tot wat velen nu beweren, wel een grote kampioen is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni