Brussel investeert 6 miljoen euro in Koning Boudewijnstadion

LG
© BRUZZ
10/08/2022

In de eerste helft van 2023 wordt tijd en geld vrijgemaakt om de nodige werken te doen in het Koning Boudewijnstadion. Het prijskaartje: 6 miljoen euro.

In dat budget passen 50.000 nieuwe stoeltjes ter waarde van 3 miljoen euro. Ook de atletiekpiste wordt vervangen, goed voor 2 miljoen euro. Tribune 1 krijgt ook een update, die werken hebben een prijskaartje van 1 miljoen euro. Daarnaast komen er nog nieuwe kleedkamers en een nieuwe persruimte. Het dak en de lichten blijven voorlopig in hun oude staat.

UEFA is al langer vragende partij voor nieuwe stoelen, want die zijn omwille van hun ruglaagte niet reglementair volgens het Europese voetbalcomité.

"Alle werken zullen gebeuren in het eerste deel van 2023", meldt schepen van Sport Benoit Hellings, "waardoor de reeds geplande sportmatchen en concerten kunnen doorgaan." Het Is meer dan 12 jaar geleden dat er nog werken plaatsvonden in het stadion.

Brussel concertfavoriet

"Het stadion speelt een unieke rol in de Belgische evenementensector. Er is geen enkele andere zaal met dezelfde capaciteit", voegt Hellings nog toe. "Na een uitzonderlijke zomer als deze, met optredens van Coldplay, Ed Sheeran, The Rolling Stones én natuurlijk daarnaast ook het voetbal moeten we verzekeren dat onze infrastructuur dit soort publiek kan blijven aantrekken."

Het Koning Boudewijnstadion is heel goed gesitueerd voor openbaar- en autovervoer en heeft een uitzonderlijke capaciteit van 65.000. "Het is dan ook niet zomaar dat Coldplay koos voor Brussel om op te treden, en de Duitsers en Nederlandse fans naar hier liet komen", sluit Hellings fier af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni