Brussel ontvangt AZ-supporters wel voor wedstrijd tegen Antwerp

© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

Supporters van AZ mogen volgende week met een gerust hart naar Brussel komen om er hun ploeg aan te moedigen tegen Antwerp. Dat bevestigde het Brusselse stadsbestuur woensdag.

De fans van Antwerp zijn donderdag niet welkom in het Nederlandse Enschede, waar AZ in het stadion van FC Twente de Great Old ontvangt in de play-offs van de Europa League. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen kan de veiligheid onvoldoende worden gewaarborgd. Voor de terugmatch op 29 augustus in het Koning Boudewijnstadion stelt er zich geen probleem. Antwerp speelde er al op 8 augustus tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.

"Uiteraard kunnen de fans van Antwerp en die van Alkmaar hun team komen aanmoedigen", benadrukt de Brusselse burgemeester Philippe Close. "Brussel zal hen met open armen ontvangen." Benoit Hellings, eerste schepen en bevoegd voor sport, vult aan. "Als hoofdstad van België is Brussel regelmatig het toneel van internationale sportevenementen. Antwerp huurt het Boudewijnstadion voor zijn Europese wedstrijden omdat hun infrastructuur ontoereikend is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?