Anderlechtsupporters vieren de overwinning, hier tegen Charleroi.

Brussel versus Brugge: wie wint de achtste speeldag in de Jupiler Pro League?

RV
© BRUZZ
24/09/2023

Het belooft een interessante zondagavond te worden in het Belgische voetbal, met twee Brusselse ploegen die het opnemen tegen twee Brugse ploegen op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. Union gaat om 16 uur de strijd aan met Cercle in het Jan Breydelstadion in Brugge. En om 18.30 uur geeft paars-wit de aftrap tegen Club Brugge in een uitverkocht Lotto Park.

Het wordt een spannende confrontatie wanneer Union en Cercle Brugge elkaar deze namiddag ontmoeten. Ondanks het contrast in het klassement (Cercle staat momenteel vierde en Union negende) ligt het niveau van deze ploegen dichter bij mekaar dan op eerste zicht lijkt. Zo volgt Union op slechts twee puntjes van Cercle en hebben ze een wedstrijd minder achter de kiezen.

Beide ploegen hebben wisselende prestaties achter de rug en zullen er alles aan doen om de drie punten te bemachtigen in deze belangrijke wedstrijd.

De selectie van coach Alexander Blessin bevat deze week de terugkeer van Elton Kabangu, maar ook een aantal afwezigen, zoals Koki Machida en Dennis Eckert Ayensa, die nog steeds geblesseerd zijn.

Duel tussen aartsrivalen

Ook Anderlecht speelt een belangrijke match vanavond tegen aartsrivaal Club Brugge. Het zijn de twee clubs met de meeste titels in België: RSCA is de recordkampioen met 34 landstitels, blauw-zwart volgt met 18 kampioenschappen. Aftrap is om 18u30 in een uitverkocht Lottopark.

Anderlecht is, weliswaar met een match meer gespeeld, co-leider in de Jupiler Pro League samen met AA Gent. Anderlecht telt één punt meer dan de Bruggelingen.

Anderlecht kan rekenen op vertrouwde namen. Doelman Kasper Schmeichel zit voor het eerst in de kern. Vooraan is de kans groot dat Thorgan Hazard voor het eerst in de basis begint.

De club kondigde afgelopen vrijdag aan dat Brian Riemer langer zal aanblijven als trainer. De Deen tekende een contractverlenging tot 2026 bij paars-wit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni