| Naast de internationale UCI-wedstrijd in BMX Freestyle, staan ook andere sporten op het programma zoals parkour, breakdance en skateboarding.

Brussel verwelkomt wereldbekermanche freestyle BMX

© Belga
02/05/2022

De tweede wereldbekermanche van het BMX freestyle-seizoen vindt plaats in het Schaarbeekse Josaphatpark, zo maakte de Internationale Wielerunie UCI maandag bekend. Rondom het sportprogramma is een nieuw festival gepland – dit alles tussen 30 juni en 3 juli.

Sinds de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio is freestyle BMX een olympische discipline. De Wereldbeker BMX Freestyle startte eind mei in het Zuid-Franse Montpellier en trekt voor de tweede manche naar Brussel.

Naast de internationale UCI-wedstrijd in freestyle BMX staan er ook andere sporten op het festivalprogramma, zoals parkour, breakdance en skateboarding. Tussen 30 juni en 3 juli strijkt naast de wereldbekermanche ook een nieuw gratis festival neer in Brussel: Urban Sessions.

Het festival brengt een programma met optredens, eetstandjes en activiteiten voor kinderen en "belooft uit te groeien tot een van de vaste waarden van het jaar," volgens Sven Gatz (Open VLD), Brussels minister van Financiën, Begroting en Imago van Brussel.

Na Brussel strijkt de internationale UCI-wedstrijd in freestyle BMX in december neer in de Australische stad Gold Coast. In Montpellier worden er competities in de disciplines 'park' en 'flatland' gehouden, voor Brussel en Gold Coast zijn er enkel park-competities.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni