| In 2021 won huidig wereldkampioen Remco Evenepoel de Brussels Cycling Classic. Sindsdien is Philippe Close in de ban van de koers.

Brussel wil WK wielrennen 2030 naar hoofdstad halen

SD
© BRUZZ
27/01/2023
Updated: 27/01/2023 10.31u

Brussel wil zich officieel kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap wielrennen. De budgettaire gesprekken tussen Brussel-Stad, het Brussels gewest en de federale overheid zitten al in een afrondende fase, meldt Het Laatste Nieuws. Volgens François Descamps, woordvoerder van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings is het echter nog te vroeg om te spreken over een eindfase.

Brussel zou het WK willen organiseren in 2030 naar aanleiding van de tweehonderdste verjaardag van België.

Vanuit de Brusselse politiek werd aan HLN gemeld dat de gesprekken tussen de stad en haar hoofdstedelijk gewest lopende zijn. Er zou sprake zijn van een groot enthousiasme. Zodra het financiële plaatje rond is, zal Brussel zich officieel kandidaat stellen bij de Internationale Wielerunie (UCI), klinkt het.

Maar van 'een afrondende fase' is nog geen sprake, zegt François Descamps, woordvoerder van Brussels schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). "Het is niet onmogelijk dat we ons kandidaat stellen, maar het is veel te voorbarig," klinkt het. "Er zit geen haast achter, we moeten niet nu beslissen. We moeten eerst een dossier opbouwen."

Intussen vinden ook al gesprekken plaats met eventbureau Golazo en worden al plannen gemaakt voor het parcours. Er wordt daarvoor hoofdzakelijk gedacht aan het Brussels grondgebied, maar er zou ook naar het Pajottenland worden gekeken.

Sinds de start van de Tour de France in Brussel in 2019 en de wereldtitel van Remco Evenepoel is Brussels burgemeester Philippe Close in de ban van de koers. Zeker toen de inhuldiging van de winnaar van de regenboogtrui op een volle Grote Markt plaatsvond. Sindsdien worden in Brussel veel fietsprojecten uit de grond gestampt, met het WK in 2030 als ultiem doel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni