Brussel ziet eerste veldrit in januari

© google
| De campus aan de Pleinlaan wordt het toneel voor de eerste Brusselse cross.

Het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee, een regelmatigheidscriterium van acht manches in het veldrijden, kent deze jaargang een primeur: er komt een eerste cross ooit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. "We waren al langer op zoek naar een locatie in de hoofdstad."

De cross in Brussel staat op 6 januari op de planning, als voorlaatste manche, en zal plaatsvinden op de terreinen van de VUB en haar Franstalige tegenhanger ULB aan de Generaal Jacqueslaan. "We waren al langer op zoek naar een locatie in de hoofdstad," legde Erwin Vervecken uit. Hij is de organisator van Golazo Sports.

"We zijn dan ook heel blij dat we een wedstrijd kunnen organiseren op de campus van de VUB en ULB. We kunnen er, tussen de gebouwen, een prachtig parcours uittekenen, een echt pareltje. Het belooft ook een zware cross te worden, met veel hoogteverschil."

Lille

Na de cross in Oudenaarde trekken de renners voor de tweede manche naar Niel (10/11), dat de voorbije jaren een losse cross was, maar nu terug deel uitmaakt van een klassement. Vervolgens komen Hamme (18/11), Antwerpen (15/12) en Loenhout (28/12) aan de beurt, waarna op nieuwjaar Baal het decor vormt.

Na de manche in Brussel valt op 9 februari in Lille het doek over de DVV Trofee.

Ladies Trophy

Ook nieuw dit jaar is dat het vrouwenklassement voortaan als Ladies Trophy door het leven zal gaan.

"Met die nieuwe naam willen we het vrouwenveldrijden nog meer in de kijker zetten. We hebben bij de vrouwen, meer dan bij de mannen, een heel internationaal deelnemersveld. Vorig jaar hadden we met Katherine Compton een eerste Amerikaanse winnares ooit, die opnieuw voor de eindoverwinning zal gaan. Al vermoed ik dat Sanne Cant dit jaar op revanche uit is en sterk uit de hoek zal komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?