Mathieu van der Poel wint eerste Brusselse veldrit

van der poel
© Photonews
© Photonews
Updated: 06-01-2019 - 17:31

Op de VUB-campus heeft Mathieu van der Poel de eerste Brusselse veldrit gewonnen. In de zevende en voorlaatste manche in de DVV Trofee hield de 23-jarige Nederlander Toon Aerts en Michael Vanthourenhout achter zich, goed voor zijn 23ste zege dit seizoen.

Geen Wout van Aert aan de start in de eerste Brussels Universities Cyclocross. De wereldkampioen koos voor een tripje naar Frankrijk en pakte daar de zege in La Mézière. Dus kreeg Mathieu van der Poel bijna het rijk voor zich alleen, al moest hij dan wel nog afrekenen met Aerts en Vanthourenhout, zijn belangrijkste belagers.

Ook nog aan de start: Lars Boom, maar die moest op de laatste rij post vatten en zou geen rol van betekenis spelen. Door de 80 procent-regel haalde hij de finish zelfs niet. De nieuwe cross, met heel wat hindernissen, technische passages en schuine kanten, was duidelijk een kolfje naar de hand van Van der Poel.

Superieure van der Poel

Al na drie minuten nam hij enkele lengtes op Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Corné van Kessel. Die voorsprong dikte verder aan in de eerste ronde en aan de finish keken Vanthourenhout en Iserbyt tegen een achterstand van tien seconden aan, Aerts volgde op 13 tellen.

Aerts sloot aan bij het duo van Marlux-Bingoal en ook ploegmaat Van Kessel hing zijn wagonnetje aan. Vier achtervolgers dus, maar toch zou een superieure Van der Poel verder wegrijden. Hij greep de volle buit bij de bonificatieseconden, 15 tellen, Toon Aerts zou er tien nemen.

Versteviging leidersplaats

Na twee ronden had Van der Poel 20 seconden voor, na drie rondes drie. In de strijd om de ereplaatsen wist Aerts zich te ontdoen van zijn metgezellen. Vanthourenhout leek gemakkelijk op weg naar plek drie, maar zag een sterke Van der Haar nog op zijn wiel komen in de voorlaatste ronde en ook ploegmaat Iserbyt was niet ver.

Na een pittige strijd haalde Vanthourenhout het van de Nederlander en snelde hij naar plek drie op 58 seconden van Van der Poel, Aerts finishte op 45 seconden als tweede. In de stand verstevigt Van der Poel zijn leidersplaats. Hij trekt met een voorsprong van 58 seconden op Aerts naar de slotmanche in Lille.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?