Ryan Cortjens verovert zege Brussels Universities Cycloross bij junioren

© Veldritkrant via Twitter

Ryan Cortjens heeft de Brussels Universities Cyclocross bij de junioren op zijn naam gebracht. Hij haalde het voor Witse Meeussen en Wout Vervoort op deze eerste Brusselse veldrit op de VUB-campus.

Voor het eerst werd een wedstrijd georganiseerd op en rond de campus VUB en ULB in Brussel. Met 25 junioren kwamen ze aan de start en het was Witse Meeussen die al meteen in de eerste ronde het commando nam.

In geen tijd snelde hij naar een voorsprong van 20 seconden, achter hem volgde een trio met Lennert Belmans, Wout Vervoort en Ryan Cortjens die blijkbaar iets trager uit de startblokken was geschoten. Halfweg cross liet Cortjens zijn ploegmaten van IKO-Beobank achter en ging hij op zoek naar de leider.

Bij het ingaan van de slotronde telde hij zeven seconden achterstand op Meeussen en dichtte hij alsnog de kloof op de schuine kant. Wat later ontdeed hij zich ook van Meeusen en pakte hij de zege met acht tellen voorsprong op de junior die het grootste deel van de wedstrijd alleen op kop reed.

Het is al de negende zege van het seizoen voor Ryan Cortjens, waarvan zeven overwinningen in december. Al moest hij de voorbije twee wedstrijden wel vrede nemen met een vierde plaats in Baal en een derde stek in Diegem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?