VUB-veldrit: Lander Loockx slaat dubbelslag bij beloften

© Bart Schoonejans via Twitter

Lander Loockx heeft zondag de Brussels Universities Cyclocross gewonnen. De renner van Creafin-Tüv Süd haalde het voor Toon Vandebosch en de Nederlander Maik van der Heijden en heroverde zo de leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee.

Van der Heijden bepaalde na de start het tempo. Het eerste rondje werd eentje om het parcours en elkaar te peilen. Zeven koplopers doken de tweede ronde in. Loockx nam het commando over en ging op zoek naar de bonificatieseconden. Hij greep de volle buit, 15 seconden, en sloeg in geen tijd een grote kloof.

Achter hem volgden Van Der Heijden, Vandebosch en Andreas Goeman. Vandebosch ontdeed zich even van zijn metgezellen, maar zou uiteindelijk opnieuw in een groep van vijf terecht komen met Niels Derveaux, Mees Hendrikx, Van der Heijden en Goeman. Dat kwintet keek halfweg tegen een achterstand van een halve minuut aan.

Loockx was gaan vliegen, de strijd om de ereplaatsen bood meer spanning. Derveaux, Goeman en Van der Heijden reden weg bij hun metgezellen, Vandebosch moest even naar adem happen, maar reed in de slotronde toch opnieuw naar het trio en sprintte zelfs nog naar de tweede plaats, op 36 seconden van de winnaar.

Van Der Heijden finishte als derde, Derveaux werd vierde, op 39 seconden, en is de leidersplaats kwijt aan Loockx. Met nog één manche te gaan, zondag 9 februari in Lille, heeft Loockx zes seconden voor op Derveaux.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?