Organisator VUB-cyclocross: 'Protest komt van minderheid studenten'

© asier fernandez via Twitter

Christophe Impens, de organisator van de eerste Brusselse veldrit, op de campus van de VUB en ULB, reageert op het studentenprotest tegen de cyclocross. "Uiteraard hebben we begrip, maar de protesterende studenten vormen een minderheid."

De voorbije weken protesteerden VUB-studenten tegen de eerste Brusselse veldrit, die plaatsvindt op de VUB- en ULB-campus in Elsene. Voor de camera van Sporza reageert organisator Christophe Impens van Golazo op het protest.

"Uiteraard hebben we begrip, maar deze veldrit was goed voorbereid. We wisten dat er een blok zou zijn en hebben daarop geanticipeerd", zegt Impens aan Sporza. "Er wordt vandaag een massablok georganiseerd met plaats voor vijfhonderd studenten. Ik ben even gaan kijken en er waren maar honderdvijftig studenten. Volgens mij komt het protest van een minderheid van de studenten."

Naar eigen zeggen is de opbouw van het parcours zo snel en zo stil mogelijk gebeurd, om de hinder voor de blokkende studenten te beperken. "Morgen is alles hier weg", aldus Impens. "De hinder is beperkt tot de vier uur cross."

Impens is alleszins erg tevreden met het parcours op de campus. "De renners zijn heel positief. Hier zijn veel mogelijkheden en het doet een beetje denken aan mountainbiken."

Rector: 'Veldrit streng evalueren'

De reactie VUB-rector Caroline Pauwels sluit aan bij die van organisator Christophe Impens en kondigt aan de veldrit te evalueren. "We waren van meet af aan vastberaden alle hinder te vermijden en hebben meteen gezegd dat we een evaluatie zullen houden. Dat zal een strenge evaluatie zijn", aldus de rector.

"Het gaat ook slechts om een kleine groep ontevreden studenten en dat geeft misschien een vertekend beeld. Ik begrijp en respecteer hun verhaal van inspraak, maar we moeten ook feitelijk blijven", stelt Pauwels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?