Florian Bayili (Brussel Brazilian Jiu-Jitsu Academy)

| Florian Bayili (Brussel Brazilian Jiu-Jitsu Academy.)

Brusselaar Florian Bayili verovert goud op WK jiujitsu

© Belga
20/11/2022

Florian Bayili heeft een podiumplaats behaald op het WK jiujitsu pro, dat zaterdag in Abu Dhabi werd afgesloten na drie dagen competitie in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De Brusselaar, die twee weken geleden al goud pakte op het reguliere WK, behaalde de wereldtitel bij de -69 kg (bruine gordel).

In de finale haalde de 26-jarige Florian Bayili het van de Braziliaan Carlos Henrique. Het nummer zes van de wereld won dit jaar ook onder meer de Grand Slam van Abu Dhabi. Verder veroverde hij goud op de Wereldspelen. Nog bij de -69 kg verloor Mojahed Naim in de kwartfinales. Hij slaagde er niet in om brons te behalen via de herkansingen.

Ook Belg Jose Nduazulu-Ndilu behaalde een plaats op het podium. Hij veroverde de bronzen medaille in de klasse tot 85 kg (purperen gordel). In dezelfde categorie strandde Balatbi Yandarbaev in de tweede ronde en vervolgens in de eerste ronde van de herkansingen.

Twee Belgen traden aan in de -120 kg (purperen gordel). Taleb Chabli versloeg Islam Isaev in de tweede ronde van de herkansingen. Chabli sneuvelde vervolgens in de vierde en voorlaatste ronde. De uiteindelijke bronzenmedaillewinnaar bleek te sterk.

Bij de -56 kg (purperen gordel) werd Santo Roger uitgeschakeld in de kwartfinales en nadien in de derde ronde van de herkansingen.

In de categorie tot 77 kg (purperen gordel) strandden Mohamed Chabli en Shai Gerena in respectievelijk de derde en tweede ronde. In de herkansingen was het einde verhaal voor Chabli in de derde ronde.

Emmanuel Nsimba ging er meteen uit bij de -94 kg (purperen gordel). In de tweede ronde van de herkansingen zat zijn toernooi er definitief op.

Bij de -120 kg (zwarte gordel) traden slechts zes atleten aan. Paulo Brasil Da Silva kon zich niet plaatsen voor de halve finales na twee nederlagen in groep B.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni