Brusselaar wint zilver in taekwondo op Universiade

© Wikimedia
| Mohamed Ketbi

De eerste Belgische medaille op de Zomeruniversiade in het Italiaanse Napels is na acht competitiedagen een feit. In de taekwondofinale voor atleten onder 68 kilogram moest So Mohamed Ketbi (ITF 12) dinsdag de duimen leggen voor de Iraniër Mirhashem Hosseini (ITF 11), maar de zilveren medaille stak de Brusselaar wel op zak.

De 21-jarige Ketbi, derdejaarsstudent industrieel ingenieur aan de Haute Ecole Vinci, hoort bij de beste taekwondoka's van de wereld. In de wereldranking staat hij op de twaalfde plaats in zijn categorie. In de finale verloor de jonge Brusselaar van Iraniër Mirhashem Hosseini, die voor hem in de ranking staat.

Verder waren nog enkele Belgen actief op de Universiade. In het enkelspel van het tafeltennistoernooi nam Brusselaar Florian Cnudde achtereenvolgens de maat van de Chileen Rodrigo Garcia (4-0) en de Canadees Bryan Ho (4-0) om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Daarin wacht de Chinees Ziyang Yu. Valentin Pieraert en Martin Allegro strandden in de tweede ronde, Thibault Darcis overleefde zelfs de eerste ronde niet.

In het dubbelspel van het tafeltennis vlogen Darcis en Cnudde eruit in de achtste finales tegen de Fransen Leo De Nodrest en Bastien Rembert (3-1). Allegro en Valentin openden met een zege tegen de Zuid-Koreanen Hojun Lee en Seonghyeok Kang (3-0) alvorens in de kwartfinales te verliezen van de Japanners Yusuke Sadamatsu en Yuma Tsuboi (4-2).

Zwemster Florine Gaspard presteerde met 32.05 de achttiende chrono in de reeksen van de 50 meter schoolslag. Juliette Dumont was met 26.22 dan weer 24e in de reeksen van de 50m vrije slag. Geen van beiden wist zich te plaatsen voor de halve finales.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?